Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

2023. május 19. péntek és május 21. vasárnap 19.30

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az NTP-INNOV-22-0032. számú pályázat keretében a Teleki-Wattay Művészeti Iskola jazz és moderntánc tanszakának közös előadására az iskola Hangversenytermébe!

Meghívó

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2023. május 7-én 9. órától -13. óráig tartandói nteraktív beszélgetésre a Teleki-Wattay Művészeti Iskola hangversenytermében

Tavaszi Művészeti Napok 

a 30 éves Teleki-Wattay Művészeti Iskolában

Szeretettel várjuk vendégeinket 2023. március 17-24. között a Tavaszi Művészeti Napok rendezvény sorozat alábbi programjaira:

2023. március 17. péntek 19.00 – PIF 30 Jubileumi Koncert – 30 éves a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar

2023. március 19. vasárnap 15.30 Prücsökzene (Vidám Koncertsorozat kisgyermekek és szüleik részére)

2023. március 19. vasárnap 19.00 – PIF 30 Jubileumi Koncert – 30 éves a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar

2023. március 20. hétfő 17.30Francia Barokk Est (Zene és Tánc)

2023. március 21. kedd 17.30Zeneiskolások Másképpen (fellépnek az iskola növendékei és a Klarinét Kvartett)

2023. március 22. szerda 17.30 – Jazz Est (fellépnek a jazz tanszak tanárai növendékei) és "Lélekzet" – lemezbemutató koncert

2023. március 23. csütörtök 17.30 – Népzenei Koncert (a TWMI népzene tanszakának tanáraival és növendékeivel)

2023. március 24. péntek 19.00 – PIF 30 Jubileumi Koncert – 30 éves a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar

A koncertekre támogatójegyek elővételben már kaphatók az iskola irodájában. Az előadások bevétele a Testvérmúzsák alapítvány céljait szolgálja.

további információk: Teleki-Wattay Művészeti Iskola, 2013 Pomáz Templom tér 3. tel: 26/ 525 330 

 CSSP-NEPZENE-2022-0141 - "Pomázia Együttes"

A Testvérmúzsák Alapítvány pályázata, a CSSP-NEPZENE-2022-0141 "Pomázia Együttes" címmel 600.000 Ft támogatást nyert a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. Ezt a pályázatot a Csoóri Sándor Alapból az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.

TWMI Művészeti Hét - 2022. április 4. és 10. között

Szeretettel várjuk a kedves közönséget a Teleki-Wattay Művészeti Iskola színes programjaira.

Támogatójegyek az iskola irodájában elővételben már kaphatóak. Az előadások bevétele a Testvérmúzsák Alapítvány céljait szolgálja.

Magyar Kultúra Napja - Kiállítás a Testvérmúzsák Galériában

2022. január 21-én 18 órai kezdettel nyílt meg "Legújabb alkotásaim" címmel a pomázi művészek alkotásaiból válogatott kiállítás a Teleki-Wattay Művészeti Iskola kamaratermében. A kiállításon Bolyki István, Csuta Anna, Orgoványi Anikó, Papp Erzsébet, Pató Károly, Reszler Gábor, Seres János művei tekinthetők meg 2022. február 28-ig. 

Adventi koncert

Mindenkit szeretettel várunk az ünnepi alkalomra, 2021. DECEMBER 4-én, SZOMBATON, délután 4 ÓRAKOR, a pomázi, SZENT ISTVÁN KATOLIKUS TEMPLOMBA

Újabb nyertes pályázat!

A Teleki Wattay Művészeti Iskola köré szerveződött Testvérmúzsák Alapítvány HangSzín - élményalapú komplex tehetséggondozó programja (NTP-INNOV-21-0119)  2.187.000 Ft támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
1. Célunk Shakespeare Szentivánéji álom című művének feldolgozása, tovább gondolása, zínpadra állítása, bemutatása, melyben a fiatalok saját ötleteit beépítve készülnek a jelenetek, illetve az előadáshoz készülő díszletek, jelmezek és élőzene is a részt vevő diákok javaslatai alapján alakulnak ki. Az előadást a komplex tehetséggondozás módszereivel és eszközeivel valósítjuk meg: a tehetséges tanulók közös alkotáson keresztül több művészeti ágba (zene, színművészet) is belekóstolhatnak, ezáltal fejlődnek a zenei, interperszonális és vizuális készségeik. 
2. A program megtanítja a digitális eszközrendszer szükséges, de elégséges használatát. A gyakorlatok során az alkalmazott berendezéseket úgy integráljuk alkotói és előadói folyamatba, hogy azok a diák képességeinek feltárását és fejlesztését szolgálják, meghagyva a tehetség szuverenitását, és az emberi minőséget. A megszülető produkciókat így a valódi értékek, és nem a technikai attrakciók jellemzik.

Nemzetközi Ünneplés a Zene Világnapja alkalmából Szlovén, Szlovák, Szerb, Magyar művészeti iskola zenepedagógusai közreműködésével

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Az egész világon mindenütt koncerteket, rendezvényeket ünnepelnek ezen a napon. A Teleki-Wattay Művészeti Iskola pedagógusai több éve részt vesznek ez alkalomból egy különleges összefogásban.
Igazi ünneppé vált idén 2021 október 1-je, hiszen hosszú idő után élőben szólaltak meg a zene hangjai a Hangversenyteremben. Mariborból, Pozsonyból és Újvidékről érkeztek hozzánk, kedves zenetanár kollégák, akik iskolánk tanáraival együtt, közösen adtak egy rendkívül hangulatos,, nagyon szép koncertet e jeles napon.


A részvevő zeneiskolák:
Josip Slavenski zeneiskola - Újvidék
Základná umelecká škola - Pozsony
Konzervatorij Za Glasboin Balet - Maribor
Teleki-Wattay Művészeti Iskola - Pomáz


Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen fantasztikus nemzetközi kapcsolataink vannak és gyönyörű koncerttermekben, méltóképpen ünnepeljük a zenét!
A programa Testvérmúzsák Alapítvány és Pomáz Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

2022-ben Újvidéken lesz a programzáró találkozó, melyet már most nagyon várunk!

Újabb siker a pomázi Zenés színpad előadásában

A pomázi Zenés Diákszínpad fiatal tehetségeinek csoportja élő zenés előadás keretében mutatta be Szikora Róbert - Valla Attila: Macskafogó c. musicaljét. A tehetséggondozó programban a tanulók komplex tehetséggondozásban részesültek a szabadidős tevékenység keretein belül. A közös alkotáson keresztül több művészeti ágba (színművészet, zene, tánc) is belekóstolhattak, ezáltal fejlődtek a zenei, interperszonális és mozgásos készségeik.

NTP-MŰV-20-0070 "HangSzín - digitális élményalapú komplex tehetséggondozó program" - címmel 1.150.000 Ft-ot nyert a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola köré szerveződött Testvérmúzsák Alapítvány.

A program a kiemelt tehetségű és tehetségígéretes tanulók részére olyan átfogó és hiánypótló ismeretanyag megszerzésére ad lehetőséget, amely minden előadó művészetet tanuló számára hasznos lehet. A diákok megismerkednek a szcenika, benne a hangtechnika területeivel, a gyakorlatban is használva azon elektronikus és digitális technikai eszközöket, melyek segítik színpadi szereplésüket, alkotó tevékenységüket.

Nagy Zoltán színművész-rendezőre emlékezünk

Szomorúan búcsúzunk Nagy Zoltán színművésztől, aki a Zenés Diákszínpadunk munkájában rendezőként vett részt 1992 és 2001 között. Hat zenés darab rendezője és megálmodója volt. Kedves, közvetlen személyiségével és szakmai tudásával kivívta mindannyiunk szeretetét és tiszteletét. A Teleki-Wattay Művészeti Iskola köré szerveződött Testvérmúzsák Alapítvány megalapításától fogva volt a Kuratórium tagja.
Az alábbi daraboknak volt rendezője:
1992 - Kodály Zoltán: Hárry János
1994 - Farkas Ferenc: Csínom Palkó (daljáték)
1995 - Kacsoh Pongrác: János vitéz (daljáték)
1996 - Rózsa Pál-Kaiser László: Lúdas Matyi (gyermekopera)
1998 - Szörényi levente-Bródy János: István a kiráky (rockopera)
2001 - Dés László. valahol Európában (musical)

Álmunk a közös alkotás

Célunk egy önálló darab létrehozása, mely a színjáték és zenei tanszak együttműködésében valósul meg és melynek szövegét és zenéjét is a résztvevő fiatalok írják.

Ezzel a bevezetővel indítottuk útjára " NTP-MŰV-19-0090, Álmunk a közös alkotás - komplex tehetséggondozás" című pályázatunkat, melyet mindenki nagy örömére sikerült is elnyernünk!
A pályázat segítségével nem csak a díszlet megépítése, a kellékek és jelmezek beszerzése lett könnyebb, de lehetőségünk nyílik színpadon kívül is elmélyíteni tudásunkat - a színház és galéria látogatás mellett egy színpadi mozgás tréningen is részt vehetünk.
Az általunk színpadra vitt darabok különlegessége, hogy a szövegkönyv és a zene is a résztvevő fiatalok és tanárok által íródik. A "Vázlatok anyámról" című darabunkban talán ezért is választottuk az alkotást a vezető motívumok közé. A 16 éves Balu szemszögéből végigkövethetitek, milyen az, amikor a saját álmainkba menekülünk a valóság elől, és hogyan küzdünk meg egy szülő hiányával.
Köszönjük a lehetőséget és segítséget, hogy megalkothattuk ezt a darabot!

Tánc tábor - 2018

2016 nyarán rendeztünk meg először a napközis jellegű tánctáborunkat a Teleki-Wattay Művészeti Iskola falain belül.


Azóta a nyertes önkormányzati pályázatoknak köszönhetően nemcsak szakmailag színvonalas képzést nyújthattunk a gyerekeknek évről-évre, nyárról-nyárra, hanem különböző segítő, fejlesztő és szórakoztató eszközökkel is rendelkezünk. Ezeknek egy részét a mai napig, a művészeti oktatáson belül is használjuk. A táborok mindig nagy sikerrel zárultak és tavaly már 2 turnust is indíthattunk (alsósoknak és felsősöknek).
Mindezeknek köszönhetően az idei tanévet már 5 osztállyal és csaknem 60 diákkal kezdtük el. A létszámnövekedés és a tavalyi tábor tapasztalatai alapján a táncra használt helyünk egyre jobban csökkent.


A tábor programjában és felépítésben követi az eddig már jól bevált módszert. Napi 3 táncóra (klasszikus balett, moderntánc, társastánc) és különböző alternatív programok délutánonként. 2017 nyarán a felsős diákoknak a jól bevált alternatív foglalkozások mellé egy új, egész délutánt betöltő programot szerveztünk. Ellátogattunk a budapesti Pálvölgyi barlangba. A program nagy sikert aratott. Ezen oknál fogva ezt a hagyományt idén is szeretnénk folytatni, hiszen a nagyobb gyerekek már igénylik és energiájuk is van a minél több és sokrétűbb programra, csapatépítő alkalomra. A tábor idején idén a Fővárosi Nagycirkuszba szeretnénk ellátogatni, amit egy közös iskolai táncmulatság és "bent alvás" követne. A látogatás által nemcsak remekül szórakoznánk, hanem bepillantást is nyerhetnénk a táncművészet egyik társműfajába. Mivel a Teleki-Wattay Művészeti Iskolában többféle művészeti ág oktatása folyik, ezáltal a diákok az általuk választott ágon kívül is rendkívül nyitottak és érdeklődőek. Úgy hiszem, hasonlón fogadnák a táncnál zártabb világú cirkuszművészetet és az abban alkotó artistaművészek előadását. Középiskolai és egyetemi tanulmányaim alatt több artistaművész osztálytársam és barátom is volt, így lehetőségem nyílt tanulmányozni a két műfaj közötti hasonlóságokat és felfedezni a táncművészet adta lehetőségeket. Az utóbbi évek folyamán a modern cirkuszművészetben a hagyományos cirkuszi produkciók mellett egyre nagyobb teret kapnak a táncos produkciók is, így a műfajok közti határok is jobban elmosódnak. Látogatásunkkal a szórakozáson kívül a diákok szakmai intellektusát és műveltségét is szeretném gyarapítani.


Összegzésként kiemelném, hogy a végső célunk egy olyan színvonalas tábor létrehozása, mely minél izgalmasabb és változatosabb eszközökkel és programokkal járul hozzá ahhoz, hogy Pomáz városában még tovább növekedjen a táncművészet iránt érdeklődők száma. Célunknak tartjuk azt is, hogy mindezek mellett egy olyan művészileg kiemelkedő tábort szervezzünk a régióban, ami bevonzza a gyerekeket, majd megérinti lelki világukat. Az oktatásnak köszönhetően pedig elősegíti az érdeklődő, társas kapcsolatokat előnyben részesítő, kreatív és fizikálisan aktív felnőtté válás lehetőségét.
Nem utolsósorban hozzájárul ahhoz, hogy a Teleki-Wattay Művészeti Iskolában 2015-ben elindult alapfokú táncművészeti képzés színvonala továbbra is gyarapítsa Pomáz városának értékeit.


Vincze Éva

1%

Tisztelt Szülők!

Kérjük támogassák személyi jövedelemadójuk 1 %-val Alapítványunkat, hogy a zeneiskola növendékei számára a jövőben is minél több minőségi, tartalmas programot szervezhessünk!
Az adóbevallás kitöltésekor a megfelelő mezőbe írják be a
Testvérmúzsák Alapítvány nevét és adószámát: 18668597-1-13
Ezen túl elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetőségük van elektronikus űrlapon rendelkezni adójuk 1 %-áról. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkeztek az 1 %-ról, később is lehetőség van felajánlani egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban (a NAV részére címezve), vagy elektronikus formában.
Kérjük továbbá, ha családjuk, ismerősük, üzletfeleik körében van olyan személy, aki szívesen támogatná iskolánk alapítványát, ill. fúvószenekarát személyi jövedelemadója 1 %-ával, ajánlják azt!


Támogató együttműködésüket köszönöm!


Polányiné Takács Judit
Intézményvezető