"Minden ami művészet"

Kapcsolat

Templom tér 3.
Pomáz
2013
+36 26 525 330
zsideierika@gmail.com

A megvalósítókNTP-MŰV-19

  "Vázlatok anyámról" - zenés álomutazás egy felvonásban

Pályázati célunk egy önálló darab létrehozása, mely a színjáték és zenei tanszak együttműködésében valósul meg és melynek szövegét és zenéjét is a résztvevő fiatalok írják.

Ezzel a bevezetővel indítottuk útjára ” NTP-MŰV-19-0090, Álmunk a közös alkotás – komplex tehetséggondozás” című pályázatunkat, melyet mindenki nagy örömére sikerült is elnyernünk!

A pályázat segítségével nem csak a díszlet megépítése, a kellékek és jelmezek beszerzése lett könnyebb, de lehetőségünk nyílik színpadon kívül is elmélyíteni tudásunkat – a színház és galéria látogatás mellett egy színpadi mozgás tréningen is részt vehetünk.

Az általunk színpadra vitt darabok különlegessége, hogy a szövegkönyv és a zene is a résztvevő fiatalok és tanárok által íródik. A “Vázlatok anyámról” - zenés álomutazás egy felvonásban című darabunkban talán ezért is választottuk az alkotást a vezető motívumok közé. A színdarab nézői a 16 éves Balu szemszögéből végigkövethetik, milyen az, amikor a saját álmainkba menekülünk a valóság elől, és hogyan küzdünk meg egy szülő hiányával.

A pályázat során táncos workshoppal, színház és múzeumlátogatással, nyári táborral segíthettük a darab létrejöttét és egy családi nap keretében családtagjaink és ismerőseink is megismerhették az alkotófolyamat részleteit.

Megvalósító: A TWMI Nullpont Színjátszó Műhelye

Közreműködő tanárok: Simoncsics Zsófia, Knyazoviczki Zoltán